Ga naar de inhoud

Wie is …. Alexander Fijnvandraat ?

Alexander Fijnvandraat is het jongste lid van onze familievereniging. Hij is  zoon van ons bestuurslid Jaap en Hanke uit Zoetermeer en vader van twee jonge kinderen: Naomi (*11-03-2013) en Levi (* 29-06-2015)

image003
v.l.n.r. Naomi, Alexander, Marleen en Levi

Om hem wat te leren kennen ging uw verslaggever op dinsdag 14 juli  voor een gesprek met hem naar Leidschen-dam. Hij werd daar gastvrij ontvangen door Alexander en Marleen in hun knusse appartement. Dochtertje Naomi was begrijpelijk eerst w
at verlegen, maar allengs dooide het ijs en lachte zij vriendelijk naar die vreemde man van het familiemagazine. Het zoontje Levi deed wat elke pas-geboren baby doet: slapen tot de eerstvolgende voeding. Alexander was op deze werkdag thuis, zo kort na de ge-boorte van Levi, als een soort kraamhulp om te helpen het huishouden gaande te houden.

Alexander is opgegroeid in Berkel & Rodenrijs. Hij hield veel van buiten spelen (lees: kattenkwaad uithalen) tot bezorgdheid van zijn ouders, en in de vele sloten en vaarten vissen.  Hij bezocht daar de Prins Maurits basisschool en volgde daarna het voortgezet onderwijs op ‘De Kring’ in Bleiswijk. Daarna ging hij bij de Koninklijke BAM  Groep werken en ontwikkelde hij zich daar tot een ervaren elektrotechnicus. Zijn hoofdtaak is er het aanleg-gen van elektrotechnische installaties bij vooral de utili-teitsbouw. Een van zijn huidige klussen is het verzorgen van de elektrotechnische installatie bij een van de monumentale universiteitsgebouwen in de Leidse binnen-stad, een taak waarbij minimale inbreuk op de klassieke architectuur moet samengaan met maximale veiligheid en bedrijfszekerheid van de installaties.

image001Naast zijn werk en zorg voor het jonge gezin, doet Alexander graag aan sport: vroeger judo, basketbal en fitness;   tegenwoordig duurlopen en vissen.  Hoewel hij geen uitgesproken  liefhebber is van visgerechten, mag hij toch graag zijn hengel uitwerpen en wachten op een gevecht met een grote roofvis of  karper, vroeger ook in wedstrijdverband maar nu als hobby. Daarnaast heeft hij nog als  hobby automodelbouw

Vroeger heeft Alexander herhaaldelijk met zijn ouders de familiedagen van onze vereniging bezocht, voor het laatst die van 2006 bij Aviodrome in Lelystad. Met de twee heel jonge kinderen gaat het bezoeken van familiedagen niet zo makkelijk  – iets wat Alexander en Marleen gemeen hebben met veel andere jongere gezinnen . Eigenlijk zou de vereniging volgens Alexander ook een activiteit moeten zoeken die vooral de jongeren aanspreekt. Ziehier een goede – zij het geen nieuwe en gemakkelijke – vraag aan het bestuur.

Henk uit Hilversum

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.