Ga naar de inhoud

Onze nieuwe secretaris: Arend  Fijnvandraat

Op verzoek van Henk uit Hilversum wil ik graag enkele woorden besteden om mezelf als nieuw lid van het bestuur van de Vereniging Familiekring Fijn van Draat/Fijnvandraat te introduceren.

Samen met mijn drie zussen behoor ik tot generatie XI. Ik ben geboren in 1945 in Ede, waar mijn ouders waren ondergedoken bij een broer van mijn moeder. Opgegroeid ben ik in Emmen, waar mijn vader, Wessel Jan, leraar was aan het Christelijk lyceum. Hij kwam uit Harderwijk waar zijn vader, Arend, bakker was.

Mijn vader kwam al in de jaren dertig van de vorige eeuw vanuit Ede, waar de “rest” van de familie woonde, naar Emmen. In die tijd woonde er al een ‘Fijnvandraat’ in Emmen en dat was voor de postbode heel erg lastig. Alle post bestemd voor een Fijnvandraat werd op hetzelfde adres bezorgd. Het heeft even geduurd voor mijn vader dat door had en de posterijen er van heeft kunnen overtuigen om de voor hem bestemde post bij hem te bezorgen. In mijn tijd waren we de enige Fijnvandraat in Emmen.

Na mijn middelbare school periode en de militaire dienst heb ik rechten gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Daar heb ik Anja de Ridder leren kennen, met wie ik in 1970 ben getrouwd. Wij hebben twee kinderen, Wessel-jan en Jasper. Wessel-jan heeft drie mooie dochters, van wie wij dus de trotse grootouders zijn.

Mijn hele werkzame leven heb ik bij verschillende gemeenten gewerkt. Via Bleskensgraaf en Hofwegen (inmiddels via de gemeente Graafstroom opgegaan in de gemeente Molenwaard) en Geldermalsen heb ik van 1985 tot mijn pensionering in Veenendaal gewerkt. De laatste jaren als hoofd van de afdeling Bouwtoezicht en Milieu. In al die plaatsen hebben we ook een tijd, korter  of  langer, gewoond tot we in 1999  naar Apeldoorn

verhuisden in verband met het werk van Anja. In dat jaar werd zij als predikant beroepen in de Jachtlaankerk. Na ook een aantal jaren in de Goede Herderkerk te hebben gewerkt is ook zij intussen al weer 5 jaar met emeritaat.

Naast mijn ambtelijke werkzaamheden heb ik steeds ook volop vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben enkele jaren secretaris van het schoolbestuur en van de woningbouwvereniging geweest. Vele jaren heb ik in Geldermalsen en omstreken wilgen geknot en ander landschapsonderhoud gedaan. In Veenendaal ben ik ruim dertig jaar intensief betrokken geweest bij de Wereldwinkel tot deze vorig jaar de deuren moest sluiten omdat de inkomsten te veel achterbleven bij de uitgaven. In Apeldoorn tenslotte ben ik nu al weer 10 jaar actief als vrijwilliger bij de Stichting Medic. Deze stichting zamelt overtollig materiaal in bij voornamelijk ziekenhuizen. De spullen krijgen veelal een tweede leven in de derde wereld. Voor degene die hierin is geïnteresseerd is het wellicht leuk om eens kennis te nemen van de website van de stichting, www.medic.nl.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.